Ciorba de burta piramida

12.08.2016    08:54    Retete    Spice Up Catering

Catering Alba Iulia: Ciorba de burtă în formă de piramidă, care se mănâncă nu cu lingura, ci cu furculița și cuțitul, reprezintă un preparat culinar inedit .Ingredientele necesare  sunt oase de vită, burtă de vită, morcovi, ceapă, țelină, iaurt sau smântână, usturoi, gogoșari în oțet, ouă, oțet sau suc de lămâie, piper boabe, foi de dafin și sare.

 

"Oasele de vită se pun la fiert împreună cu burta de vită circa șapte ore. Dacă burta a fiert mai repede, se scoate afară. Adăugăm legumele la fiert, împreună cu foile de dafin, piperul boabe, sarea și usturoiul pisat. Burta, după fierbere, se taie bucăți mici. După ce au fiert și legumele, zeama se strecoară. Iaurtul sau smântâna se amestecă cu gălbenușurile de ouă și se toarnă treptat peste zeamă, amestecând continuu. Se potrivește cu oțet sau zeama de lămâie. Gogoșarii murați se taie fâșii mici, adăugăm puțină ciorbă dreasă, 'blendărim' și punem puțină gelatină care, în prealabil, este înmuiată în puțină apă. Punem în forme, aici facem vârful piramidei, și se dă la frigider pentru circa o oră. Burta fiartă și tăiată se amestecă cu ciorba dreasă, pe care o dăm apoi prin blender, și adăugăm puțină gelatină. Scoatem formele de la frigider și completăm până obținem forma de piramidă. Ținem la frigider pentru încă trei ore, după care o scoatem din forme. Servim cu ardei iute sau suc de lămâie"

0