Cremă de vanilie cu levănţică şI cimbru

14.07.2016    15:03    Retete    Spice Up Catering

Ingrediente:


10 galbenusuri
1000 ml. smântână dulce
1 esentă de vanilie sau păstaie de vanilie
9 linguri zahar
biscuiti frantuzesti de cacao
cimbru
levantica
migdale
sare (un varf de cutit) pentru decor ciocolata alba si plante comestibile<!-- [if !supportEmptyParas]--><!--[endif]-->

Mod de preparare

Se amestecă smântâna, cu zahărul, sarea, levănţica, gălbenuşurile de ouă vanilia ( dacă este vanilie păstaie scoatem miezul ). Compoziția se pune pe foc la bain marie și se amestecă cu ajutorul unui tel până devine mai groasă (circa 20 minute de la fierbere).

După ce crema s-a îngroșat se pune în farfurii adânci și se dă la rece. Se serveste cu pământ din biscuiţi de cacao amestecat cu migdale praf si ciocolată neagră cu rom rasă. Cruciulițele se fac din ciocolată albă şi mai adăugăm fructe de pădure şi puţină gelatină.

 

 

0