05.08.2016 17:34 Retete Spice Up Catering
Fie ca vorbim de o friptura, aripioare panco, tarta de ciocolata sau orice alta mancare careia vrem sa ii dam un pic de iuteala, o lingurita de dulceata de ardei iuti completeaza gustul preparatului.
Am citit multe retete, care mai de care mai "batatoare la cap", dar am ales sa raman la calea cea mai simpla si care nu ma lasa sa dau gres si anume:
- 500 g ardei iuti rosii, curatati de seminte, jumatate cantitatea macinata, jumatate taiata rondele
- 2 ardei rosii grasi (aprox 150-200g), curatati de seminte si macinati (acestia vor da consistenta dulcetii)
- 500 g zahar
- 500 ml otet alb
Dam otetul si zaharul in clocot, adaugam ardeii rosii si cei iuti si lasam pe foc pana obtinem o pasta groasa
Dulceata se pastreaza la frigider dupa ce deschideti borcanul, dar nu va pot spune exact cat timp rezista, deoarece la noi dispare in maxim cateva zile!
Simplu, dulce, iute!