Nucul, "sarbatoarea creierului" sau "hrana pentru minte"

10.07.2016    18:33    Diverse    Spice Up Catering

Cand cineva imi vorbea despre "nuci", gandul ma ducea la Craciun, la miros de cozonac, la nucile din aluat umplute cu crema de ciocolata pe care le pregateam cu mama in fiecare an in preajma sarbatorilor de iarna.

Odata cu trecerea anilor, acest aliment a carui proteina este echivalenta cu cea din lapte si carne si care consumat in cantitate de 100 g pe zi tine locul a 300 g de paine de grau, 700 g de cartof sau 1 litru de lapte de vaci integral, a primit cu totul alte valori decat cea de simplu ingredient in compozitia deserturilor.

Numarandu-se printre alimentele cu cel mai bogat continut de cupru si zinc, ajuta la prevenirea aterosclerozei, scazand colesterolul, si la tratarea unor afectiuni cardiace  si circulatorii. 

Multe persoane se feresc de aceste minuni din cauza valorii calorice mai mare decat a carnii, insa acestea sunt mai usor digerabile, iar grasimile din miez sunt nesaturate, asadar binefacatoare.

Doar 400 g de nuci pot satisface necesitatea zilnică de hrană, asigurînd toate elementele și vitaminele necesare (A, B1, B2, B3, B6, C si E). Cînd miezul se află în starea de coacere medie, o nucă cu greutatea de 15 g conține aproape 100 mg de vitamina C, ceea ce constituie 2 norme pe zi pentru o persoană matură.

Daca acestea nu sunt suficient de multe motive care sa ne faca sa adaugam nuca printre alimentele consumate zilnic, poate ne convinge faptul ca: stimuleaza memoria, ajuta la un somn mai bun, fortifica si ajuta la regenerarea parului, previn imbatranirea pielii, previn cancerul si ajuta la slabire, 

Datorită conținutului sporit de magneziu, nucile posedă proprietăți calmante și puțin sedative. 2-3 nuci mîncate cu miere, vor înlătura spasmele vaselor creierului.

Noi va servim nuca intr-un desert delicios, clatite cu miere si nuca in crusta de bezea.

 

 

 

0