28.09.2016 13:51 Retete Spice Up Catering
Pefecta pentru o zi de toamna, gatim azi o rulada de porc cu ierburi aromatice
Ingrediente:
o bucata de piept de porc fara os (aprox 3 kg). Cantitatile le modificam in functie de numarul de persoane pentru care gatim si cum doar in patiserie e imperios necesar sa avem cantitati exacte, aici ne putem juca putin cu ele
Bacon taiat cubulete (1 kg)
usturoi curatat, rozmarin verde
ulei de masline
sare, piper
o rola de sfoara pentru bucatarie
Pregatim pieptul de porc: il intindem pe masa de lucru si daca este prea gros il subtiem. Facem crestaturi in bucata de carne pentru ca aici vom pune amestecul de bacon cu ierburi.
Baconul taiat cubulete il tragem la tigaie pana devine crocant. Il scurgem de excesul de ulei.
Luam usturoiul, rozmarinul si aproximativ 100 ml de ulei de masline si le dam prin blender pana obtinem o pasta
Asezonam pieptul de porc (nu exageram cu sarea deoarece baconul este sarat), apoi intindem pasta de usturoi si bucatelele de bacon.
Rulam pieptul de porc ca pe un cozonac si il legam cu sfoara (aici alegeti fiecare ce tehnica stapaniti mai bine, doar sa tineti cont ca trebuie legat strans)
Dam "cozonacul" de porc la cuptor (eu am turnat si 2.5 l de bere ), timp de 90 minute acoperit cu folie si inca 30 minute fara folie pentru a capata o crusta crocanta.
....si iata rezultatul...
o combinatie de crocant cu dulce, acrisor de la bere si aromat de la ierburi.
Pofta buna!