27.09.2016 16:16 Retete Spice Up Catering
Mi-am propus sa postez reteta asta pe care am testat-o intr-o seara tarziu si pe care am gatit-o de cateva (multe ori), adaptand-o de fiecare data evenimentului (si aici ma refer doar la crema)
TARTA DE CIOCOLATA
Ingrediente
2 oua
1 cutie de 400 g finetti
10 linguri de faina
2 oua (la temperatura camerei)
1 praf de copt (reteta originala nu are praf de copt, dar mie imi place mai mult varianta cu )
Amestecam oul cu ciocolata si praful de copt si adaugam faina...continuam sa amestecam pana obtinem un aluat omogen, usor lichid, pe care il turnam intr-o tava de copt (eu am optat pentru o tava a carei margini se desfac si blatul ramane doar pe baza tavii)
Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius
Dam tava la cuptor pentru 20 minute, 180 grade.
Cand scoateti tava din cuptor o sa vedeti ca blatul este moale, usor lichid.
Nu mai insistati sa il coaceti, lasati-l la racit si acesta o sa capete o textura solida pe exterior si usor moale in interior.
Tortul este perfect sa fie servit cu o lingurita de dulceata de ardei iuti, sau...puteti sa optati pentru o crema de vanilie cu fructe.
Pofta buna!
Echipa
SpiceUpCatering