12.08.2016 08:39 Retete Spice Up Catering
Murăturile, fie că sunt castraveți, varză, gogoșari sau gogonele, sunt nelipsite din cămara oricărui român, eu am ales un alt ingredient principal pe care-l pune la murat: trandafirii. ”Rose de Toma”, ,Avem nevoie de urmatoarele trandafiri cu petale, de preferat boboci, 300 ml. apă, trei linguri de zahăr, oțet, 1 foaie de dafin, piper roșu și negru, o lingură și jumătate de sare de mare, boabe de muștar, un baton de scorțișoară, zeamă de la o lămâie și hrean si un ardei iute.
”Se pun în apă, care anterior este fiartă și lăsată să se răcească, boabele de muștar și sarea, apoi se amestecă. Se adaugă zahărul, scorțișoara șiDupă ce se amestecă din nou, se pune piperul — roșu și negru—, oțet, dafin, hrean,ardeiul iute taiat rondele și zeama de la lămâie. Se pun într-un borcanel , trandafirii dupa care adaugam muratoarea obtinuta . Este de preferat să se folosească boboci de trandafiri. După două săptămâni de păstrat la frigider, trandafirii murați se pot consuma în loc de gogonele sau de castraveți murați, de exemplu.